de hoogte van uw project laten  meten door van drie maatvoering

Hoogte metingen

Nederland ligt voor een groot gedeelte onder zeeniveau, daarom is het voor bebouwing van enorm belang om te weten wat de exacte hoogte van de omgeving is. 

Met een hoogtemeting wordt het hoogteverschil tussen diverse punten gemeten. De meting wordt uitgevoerd ten opzichte van een gewenst referentiepunt, dit kan bijvoorbeeld een hoogtebout van het NAP zijn. 

Er zijn verschillende methoden om een hoogtemeting uit te voeren, de meest bekende is waterpassing.
Ook kan een hoogtemeting trigonometrisch worden uitgevoerd, hierbij wordt gebruik gemaakt van de horizontale onderlinge afstand en de verticale hoek. Hierbij wordt vaak een tachymeter gebruikt.
Nog een andere methode is de hoogte te meten door middel van GPS. GPS metingen zijn eenvoudig en snel, alleen zijn deze minder nauwkeurig dan een waterpassing of trigonometrische hoogtemeting. 

Hoe gaat Van Drie Maatvoering te werk?

Van Drie Maatvoering heeft jarenlange ervaring met het verrichten van hoogtemetingen.
Voordat wij met de hoogtemeting aan de slag gaan, zoeken wij naar de hoogtebout van het NAP netwerk van Rijkswaterstaat. Door middel van waterpassing wordt de exacte hoogte van het desbetreffende terrein in kaart gebracht. Om zo nauwkeurig mogelijk te werk te gaan verrichten de landmeters van Van Drie Maatvoering ook altijd een tweede meting met een andere NAP bout, op die manier wordt de hoogte van het terrein nauwkeurig gemeten. 

Bent u op zoek naar de meest nauwkeurige hoogtemeting, dan adviseren wij de methode met het digitale waterpasinstrument.

Laat ons helpen bij uw project

Van Drie Maatvoering

HERBARENERF 5

2743 HA WADDINXVEEN

085 - 3035285

INFO@VANDRIEMAATVOERING.NL

Kvk: 58645128

Btw: NL001479528B93

COPYRIGHT 2021 VAN DRIE MAATVOERING - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN - VAN DRIE MAATVOERING IS ONDERDEEL VAN KADASTERNET

Realisatie & Onderhoud: Brand in Webdesign

chevron-down